dinsdag 27 juli 2004

Lauwe salade van paprika, courgette en aubergine (4 pers.)

Morgen BBQ-en bij mijn zus in Amsterdam. Ries en ik hebben beloofd om een salade mee te nemen.Ik ga daarom een Lauwe salade van paprika, courgette en aubergine maken.

Benodigdheden voor 4 personen:

- 2 rode- en 1 gele parika
- 1 courgette
- 1/2 aubergine
- 2 grote uien
- 2 a 3 niet al te rijpe vleestomaten
- olijfolie
- 3 a 4 tenen knoflook
- 2 a 3 takken verse rozemarijn
- zout
- versgemalen peper
- Bertolli saladedressing, bijv. met knoflook of classico

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed alvast een bakplaat met aluminiumfolie en smeer dit licht in met olijfolie.
Schenk een flinke scheut olijfolie in een keukenmachine (hakmolen, moesmoes). Was de rozemarijn en rits de rozemarijn van de takjes. Doe dit in de hakmolen bij de olie. Maak de tenen knoflook schoon, en doe deze ook in de molen, samen met een snuf zout en peper. Zet nu de keukenmachine aan en zorg dat de tenenknoflook goed fijngehakt zijn.
Was de groenten schoon, en ontdoe de paprika's van de zaadlijsten. Snij de paprika's in groffe stukken.
Snij de courgette in halve maantjes van ongeveer 1 cm. dik. Snij de aubergine ook in halve maantjes en zorg dat deze iets dunner zijn dan de courgetteschijfjes. Snij de uien in acht stukken, en de tomaten in 4 of 8 stukken.Verdeel alle groenten gelijkmatig over de bakplaat en zorg ervoor dat de stukken paprika met de schil naar beneden liggen.
Smeer nu met een kwastje alle stukken groenten in met de knoflook- rozemarijn olie. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de groenten tot de courgette gaar is. Eventueel de laatste minuten (dus als de courgette bijna gaar is) de grill aanzetten als je een grill-bakoven hebt.
Haal dan de bakplaat uit de oven en laat de groenten afkoelen tot ze lauw zijn. Schep de groenten dan over in een saladekom en giet er een flinke hoeveelheid Bertolli saladedressing overheen en meng de dressing door de salade heen.
Zelf vind ik de salade het lekkerst met de knoflookdressing van Bertolli, maar als die niet voorhanden is, dan is het ook lekker om een teentje vers gepersde knoflook door de classico dressing van Bertolli te roeren.


3 opmerkingen:

Martijn zei

Happy geen dieet-recepten?

Liekie zei

eeehhhhh... nee... Ken geen dieetrecepten

Liekie zei

Je weet toch Ries' dieetgeheim?