zondag 31 december 2006

Oliebollen en saucijzebroodjes

SaucijzebroodjesZo, vandaag heb ik saucijzebroodjes gebakken om morgen vandaag mee te nemen als we oud en nieuw, of "Sylvester".zoals de Duitsers dit noemen, bij Sillepille te vieren. Ben een pittig tijdje  bezig geweest, maar ze zijn goed gelukt. Weer een stukje Hollandse keuken (of cultuur?)  in Duitsland.
Morgen Vandaag ga ik nog oliebollen, appel- ananas- en bananeflappen bakken. Dat deed ik in Holland ook altijd sinds ik op mezelf woonde. Mijn vader haalde me dan op oudejaarsdag op en dan bakte ik die bij mijn ouders in de garage.
Deze traditie wil ik graag in ere houden; voor mij hoort oliebollen en appelflappen bakken bij nieuwjaar. Ik ben benieuwd hoe de oliebollen worden dit jaar, ik heb op de website van het AD een zogenaamd superrecept gevonden. Het is ieder jaar weer een sport om de perfecte oliebol te bakken. Mijn vader klaagde altijd dat die van mijn moeder te klein waren en uitsteeksels hadden en dat zijn moeder die altijd beter bakte. Mix voor oliebollen hebben we daarom al lang geleden opgegeven omdat het beslag absoluut niet rijst en de oliebollen dan ook nog knijterhard werden. Daarom hebben mijn moeder en ik er min of meer een sport van gemaakt om het "perfecte" oliebollen recept te vinden.  Maar altijd klaagde mijn vader dat ze niet goed waren. Maar zelf dan bakken??? Nee, dat heb ik zelf niet meegemaakt.

3 opmerkingen:

Manu zei

Pa heeft wel een jaar oliebollen gebakken, maar dat heb je vast verdrongen. De zijne hadden net zoveel uitsteeksels en waren ook net zo klein als die van ma, dus moppert hij nu niet meer zo hard.

Liekie zei

Misschien was ik dat jaar in Italiƫ met oud en nieuw???

En ik dacht dat ma vorig jaar de oliebollen gekocht had en zelf wat appelflappen had gebakken, dus kan ie niet meer mopperen ;)

Hette zei

En, is het allemaal gelukt? Hoe was de jaarwisseling?
Gelukkig 2007!